PostHeaderIcon Voorjaarskamp

Vrijdag
Van echt voorjaarsweer was vrijdag avond niet te spreken. De tent was al door de leiding opgezet en de verkenners moesten alleen nog het grondzeil in de tent plaasten. Daarna kon iedereen een plekje zoeken. Nadat de matjes slaapzakken en zakken vol snoep op zijn plaats waren was het tijd voor een uitleg. Zo werd de werking van het kompas uitgelegd en een andere speurtochttechniek, de strippenkaart. Toen dit allemaal zo goed als duidelijk was vertrokken de verkenners in 2 groepen om vervolgens met de aanwijzingen de tocht te lopen. Deze ging richting Den Briel waar verschillende vragen werden gesteld. Helaas zat het weer deze avond niet erg mee, en kwamen de verkenners eerder terug. Hierbij moesten zij wel een aantal regenbuien trotseren. Aangekomen bij het clubhuis kon er nog een glaasje fris of een chipje worden gedaan.

Zaterdag
Na een nacht spoken in de tent was het toch weer vroeg dag.
De boten moesten worden opgetuigt, helaas werd dit meerdere keren doorbroken door regenbuien. En ook toen de verkenners op het meer waren zat het weer niet mee. Zo kwamen zij meerdere malen terug om te schuilen voor de regen. Gelukkig klaarde na de lunch het weer op, en kon er naar Den Briel worden gezeild. Nadat de leiding ook op de kade stond konden de verkenners de stad in. Terwijl de leiding de vletten in de gaten hield plunderde de verkenners de plaatselijke supermarkt en kwamen de jongens terug met zakken vol snoep en frisdrank. Na de terugtocht was het tijd om zelf achter het fornuis te kruipen. Zo werd er een tagliatelle bereid. Nadat al het kookgerei opgeruimd was, was het tijd voor het avond spel. Hierbij moesten zoveel mogelijk brandstoffen verdiend worden om een kampvuur te maken, en op deze manier het touwtje van het andere team door te branden. De spullen werden verdiend door zoveel mogelijk goede antwoorden te geven op de meest merkwaardige vragen. Toen er voldoende spullen waren was het tijd om het vuurtje aan te steken. Het was een nek aan nek race. Maar de vlammen van de jongens van de 708 bereikte als eerste het touw en maakte hun daarmee winnaar. Na dit spel was het tijd om bij het echte kampvuur te kruipen. Daar konden de jongens even warm worden en nog een wat chips eten. En zo was het al snel tijd om naar bed te gaan.

Zondag
Ook deze ochtend was het weer erg regenachtig, nadat het regen was gestopt kon de tent worden leeggehaald en op deze manier kon de tent drogen. Toen alle boten klaar waren, gingen  de vletten in sleep richting het schoolmeesters eiland. Hier werd snel een spelletje gespeeld en een broodje gegeten. Hierna moesten de jongens zelf aan de slag en moesten zij zelf terug zeilen. Dit was nog niet makkelijk want er stond een erg harde wind. Nadat de jongens terug waren in de haven stonden de eerste ouders al te wachten. En was het tijd om te sluiten. En zo konden de Geijsendorffers hun voorjaarskamp tevreden afsluiten.

 

Geen reactie mogelijkheid

Vind ons ook op:

Agenda Geysendorffergroep

Toon alle agendapunten