PostHeaderIcon Kerstopkomst bij de Welpen

Afgelopen zaterdag stond al weer de allerlaatste opkomst voor dit kalenderjaar op de planning.  Traditiegetrouw is dit natuurlijk een opkomst in het kerstthema, het clubgebouw was helemaal in de kerstsfeer getoverd, en natuurlijk sloot ook het programma hierop aan.

Nadat het openen  gingen de welpen verdeeld in groepjes met een GPS apparaat op zoek naar in de duinen verstopte kerstballen.  Op de gevonden kerstballen  ontdekte de welpen getallen en eenmaal terug in het gebouw lag er voor elke groep een speciale advent kalender klaar. Door het openen van de luikjes met de nummers die op de kerstballen gevonden waren ,werden  er in de kalender verstopte letters, chocolaatje en een papiertje met een korte  groepsopdracht  gevonden. Zo was er een groepsopdracht waar een pingpong bal over een hindernisbaan moest worden geblazen, een vuurtje stoken met een magnesiumstick, een moeilijke knoop maken, een spel waarbij er moeren op elkaar gestapeld moesten worden enz… Zodra de opdracht uit gevoerd was konden de Welpen met de GPS op zoek naar de volgende kerstbal. Uiteindelijk hadden alle teams de advent kalender geopend en alle opdrachten uitgevoerd en met de gevonden letters in de goede volgorde gezet.

Na een kopje soep om even op te warmen, werd er nog even verder geknutseld aan de luierkerstboom met bijhorende kerstballen, die we later deze avond aan (oud-leiding en aanstaande ouders) Erik & Sheila zouden geven. Inmiddels waren ook de hamburgers gebakken en was de patat gebakken en konden we gaan eten (en een enkeling at zelf wat groens). Na een paar renspelletjes in kerstthema gingen we nog even naar buiten waar het kampvuur inmiddels was aangestoken. Om hierboven met chocolade gevulde bananen, op een stok boven het te roosteren. Nadat de chocolade gesmolten was, kwamen de eerste ouders alweer aan om de welpen op te halen.

De komende 2 zaterdagen rondom de feestdagen is er voor de Welpen geen opkomst maar natuurlijk zien we alle Welpen op zaterdag 5 januari weer verschijnen bij de eerste opkomst van 2019!

 

Geen reactie mogelijkheid