PostHeaderIcon Wederom erg drukke dag op het Grenspad!

Ook afgelopen zaterdag waren er weer erg veel bezoekers die via het kennismakingsprogramma van Stichting PUSH gezellig met het programma van de Welpen van Scouting Geysendorffer uit Westvoorne hebben meegedaan. Nadat ook deze zaterdag de vlag gehesen was, was het tijd voor het eerste spel “ Chinese muur” een renspel waarbij al heel wat energie werd verbruikt door de enthousiaste groep.

Hierna vlug terug naar het clubgebouw waar de kinderen zelf mochten  kiezen, wat ze als volgde activiteit wilden gaan doen. Vuur maken, of toch knutselen…..

De “vuurgroep” ging eerst op zoek naar takjes, droog gras en met elkaar een plan van aanpak bedenken hoe het vuur het beste aangestoken kon worden om de vlammen hoog genoeg te krijgen om zo een touwtje door te kunnen branden. Het aansteken gebeurde niet gewoon met een aansteker… maar met een vuurstick. En…. het lukte na heel veel vonkjes, gevolgd door rook verschenen dan ook eindelijk de vlammen door een goede samenwerking van de groepjes.

De “knutselaars” gingen (omdat het voorjaar inmiddels is begonnen), een superzacht schaap knutselen met vol, vilt, oogjes en wat geduld… Wol uitkiezen en wikkelen, bijknippen, knopen, lijmen, Uiteindelijk kwamen de mooiste kleurencombinaties schaapjes voorbij die thuis ongetwijfeld een mooi plekje hebben gekregen…

Na wat drinken en een kort spelletje verschenen de eerste ouders alweer en is ook deze zaterdag weer omgevlogen. …We hopen alle bezoekers, naast onze “huidige leden” ook de aankomende weken te zien verschijnen bij het vervolg van het kennismakingsprogramma met deze Westvoornse scoutinggroep!

Alsnog aansluiten bij het vervolg van het kennismakingsprogramma, dat kan neem dan even contact met ons op via info@scoutingwestvoorne.nl