PostHeaderIcon Waterscouts vallen in de prijzen

Afgelopen weekend hebben de waterscouts meegedaan met de Roei, Zeil en Wrikwedstrijden. Deze wedstrijden worden ieder jaar in september georganiseerd op zeeverkennerscentrum “De Visserij” in Rozenburg.
Het kampeerweekend begon op vrijdagavond met het varen naar Rozenburg en het opbouwen van de tenten op het kampeerterrein. De volgende ochtend zouden de wedstrijden echt gaan beginnen.
Zaterdagmorgen stond er een goede wind waardoor de wedstrijdcommisie had besloten om eerst met de voorrondes van de zeilwedstrijden te laten beginnen. Bij aanvang van de wedstrijden stond er al een stevige wind maar deze werd steeds sterker gedurende de wedstrijden. De boten gingen dan ook behoorlijk schuin en door de golven in combinatie met enkele regenbuien waren al de zeilers van de groep dan ook volledig doorweekt. Maar erg spannend en leuk was het wel, zeilen met deze windsnelheden. De wedstrijdcommisie zorgde door met een groot aantal boten rond te varen voor de veiligheid van de deelnemers en zorgde ervoor dat verschillende uitvallers weer veilig in de haven terrecht kwamen. Zowel de zeeverkenners, Wilde vaart en leiding kon goed met de harde wind overweg, de voorrondes werden dan ook afgesloten met zowel een eerste plek voor de Zeeverkenners en Wilde Vaart en voor de leiding een 2e plek. Alledrie goed genoeg om door te gaan naar de finales.

lange afstand roeien

Nadat de waslijnen vol hingen met natte kleding en iedereen weer wat droge kleren aan had volgde zaterdagmiddag nog de voorrondes roeien en wrikken. Ook deze voorrondes werden succesvol afgesloten al onze deelnemende vletten hadden hierin een plekje veroverd in de finale.
Na al dit harde werken vandaag was het tijd voor een goede maaltijd. Mede met hulp van een ouder was er dan ook in korte tijd een enorme pan met bami klaargemaakt. Ondanks alle snoep en chips die eerder deze dag uit de tassen van de verkenners tevoorschijn kwam raakte de pan toch een behoorlijk eind leeg.
De laatste wedstrijd van de zaterdag was het lange afstand roeien, het zwaarste onderdeel van deze wedstrijden. Over de volledige breedte van het Brielse Meer lagen de vletten rij aan rij te wachten op het startsein. Zowel de vlet van de zeeverkenners en de leiding (met hulp van enkele Wilde Vaarders) hadden een goede start. En na ruim 2 kilometer roeien verscheen de 708 van de leiding als 2e over de finish. De zeeverkenners lieten ook vele boten achter zich en bereikte als 6e (in de zeeverkennersklasse) de finishlijn.
Na al dit harde werken in de vletten brachten de zeeverkenners ook de rest van de avond in hun vlet door. Er was namelijk een drijf-inn-bioscoop opgebouwd. Een beamer met scherm op een vlet, met daarachter al de zeeverkenners in de vletten zorgde voor een rustig avondprogramma. De film de Hobbit kon op de nodige belangstelling rekenen waardoor de zeeverkenners dan ook pas tegen middennacht de slaapzak bereikte. De Wilde vaart ging nog tot iets later door…..

drijf-inn bioscoopzeilen @ RZW 2013

Zondag zou de dag van de finales worden, omdat al onze vletten zich hadden gekwalificeerd voor alle finales, waardoor het dan ook een druk dagje werd. Waar de zeeverkenners in de voorrondes veel overwinningen behaalde, was dit in de finales helaas net niet mogelijk. Maar door de goede prestaties in voorgaande rondes werden er door de zeeverkenners wel de nodige punten behaald voor het groepsklassement.
De Wilde Vaart kon zich zonder twijfel de beste Wilde Vaarders ploeg noemen, bij zowel het roeien, wrikken en zeilen werd een eerste plek bereikt. De leiding deed ook een duit in het zakje en veroverde een gouden en bronzen medaille op het onderdeel roeien en wrikken (ook hier weer met hulp van enkele van onze Wilde Vaarders).

Na een gezellig weekend werden de wedstrijden op zondagmiddag afgesloten met de prijsuitreiking. En niet alleen konden wij hierbij  4 gouden, 1 zilveren en 1 bronzen medaille ophalen, ook in het groepsklassement bleken wij als winnaar te zijn geeindigd. De Geysendorffers zijn hiermee dan ook de “beste waterscouts” van admiraliteit 14. Een prestatie die al vele jaren niet meer voorgekomen is en die uiteraard nog gevierd zal gaan worden. En dit is m dan, de wisseltroffee (en de overige prijzen)!

prijzen RZW

Ook dit jaar zijn er weer foto`s gemaakt door de Weco (M Kruik), deze zijn hier te bekijken
Een overzicht van alle wedstrijduitslagen is hier te bekijken.

2 reacties op “Waterscouts vallen in de prijzen”

Vind ons ook op:

Agenda Geysendorffergroep