PostHeaderIcon Bezoek van de Welpen bij de Zeeverkenners

Onderstaand een verslag uit het logboek van nest zwart van de Welpen.

Zaterdag 28 september:            De welpen gaan op bezoek bij de zeeverkenners.

Zaterdag ochtend moesten de welpen zich om 10:30u verzamelen op de parkeerplaats  bij Oosterland. Daar hadden we gezamenlijk opkomst. We hebben gezamenlijk geopend de zeeverkenners hezen de vlag en Mirre moest de wet en dippen  doen .de verkenners moesten nog het een en ander opbouwen en de boten klaar maken dus voor de welpen een spelletje boer en de knecht .  Na een tijdje werd er door een zeeverkenner leiding  de uitleg gegeven van een spel en het hete het postenspel. we werden we in groepjes gedeeld   door Mang . Na dat gedaan was werd er een boot aangewezenen en iemand van de zeeverkenners  die ook met dat groepje de helle dag mee ging. Toen kregen we te horen naar welk post we moesten varen. Als je op die post was aangekomen werd er een spelletje gedaan,en als je klaar was met het spel mocht je weer naar de boot en dan moest je weer naar een van de zeeverkenners  leiding en daar kreeg je te horen waar je dan heen moest. Je moest allemaal spelletjes  doen op de posten ook was er een kabelbaan die hadden de leiding  gebouwd. Ook was er een spel dat was een boei en die mocht je niet over de grond trekken maar je moest dan een manier en zo snel mogelijk naar de overkant krijgen.

welpen op bezoek bij zeeverkennerswelpen op bezoek bij zeeverkenners


En we hadden ook een spel met buizen en je moest ook zo snel mogelijk naar de overkant maar je had maar 2 kleinen buizen en er zat ook nog een balletje  in dus je moest heel goed oppassen dat het balletje er niet uitviel .En we hadden nog een spel en dat ging zo je kreeg een band om je middel en er zat ook een elastiek aan de band dus het werd nog moeilijker maar je moest de schroevendraaier in de grond steken,en je had nog een spel dat je in de boot moest gaan zitten en we moesten roeien.

Aan de boot zat een touw en daar aan zat een takel zo dat er iemand van de leiding om hoog getrokken werd en dat was best wel moeilijk. En we deden dat niet allemaal in de zelfde boot je ging een keer roeien en je moest  een keer zeilen en zo moest je naar al die posten maar je kon ook naar een post lopen.

Tussen door moest je ook nog je boterham eten en dat deed we ook op een post en als je je brood ophad dan was daar ook nog een spel. Om 15:00uur was het afgelopen en moest iedereen weer terug  zijn aan vaste wal en dan was het al weer afgelopen

Het was weer een super leuken dag, en we hebben het weer overleeft.
Groetjes Gids nest zwart Debbie Verweij

Bekijk nog meer foto’s van deze dag in het fotoalbum van de welpen, deze vind je hier

kabelbaan op Oosterland

Geen reactie mogelijkheid