PostHeaderIcon Expeditie Geysendorffer

Verslag Expeditie Geysendorffer door Debbie:

Na afloop van een gewonen opkomst gingen we op  expedition, we kregen wat te drinken en een uitleg, dat we dit weekend samen moeten werken, en het zeker niet alleen af kunnen.Na deze uitleg   gingen we van start. We moesten  kijken naar een PowerPoint, die gemaakt was door Mang. Het programma  gaf ons uitleg bij wie je in de groep zit en wat de bedoeling is tijdens de missie. We hadden een groep Oost hier zaten Ivo, Tim, Mirre, Beau, Jarrie en ik Debbie in en  een groep West hier zaten Aron, Bram, Naud, Sibren en Djay in .  We zijn begonnen om per team een vlag te maken. Toen moesten we ook nog even eten voor dat we konden vertrekken friet met frikadellen. Na Het eten kregen we een stapel foto’s met hier op aan wijzingen waar je de opdrachten of gouden munten kon vinden. Omdat het erg hard is gaan regenen moesten we onze regen kleding aan en als je klaar was mocht je met je eigen groep vertrekken richting het Overbos.

kampvuur IMG_8219

Het was inmiddels ook al donker geworden en we kregen 1 zaklamp mee van Mang, hier waren de batterijen ook niet best van, dat deed hij expres.  Na wat zoeken in het bos naar holle bomen en bomen met afgebroken takken. Maar ook naar omgevallen bomen en hekken  en bankjes hebben wij diverse  munten gevonden en opdrachten gemaakt. Team west heeft ook  nog een kist gevonden en die moesten ze mee naar het clubhuis brengen.

Als je dacht dat je alles heb gehad mocht je terug naar het clubhuis en mocht je kiezen, of je nam wat drinken en je ging verder zoeken . Of je nam niets te drinken en je ging verder zoeken want er waren twee kisten verstopt een kist voor team Oost en een kist voor team Westen. Dus opzoek met een kapotte zaklamp rond het clubhuis hier waren nog meer opdrachten en goudstukken verstopt. Ook wij vonden onze kist, maar daar zat een cijfer slot aan. Eerst van een touw en twee stokken een draagbaar gemaakt om met elkaar die onhandige kist te tillen naar het clubhuis. Eenmaal daar aangekomen mochten we ons opfrissen en drogen kleding aan doen. Toen nog even de 1000 combinaties proberen van het slot. Of je kon bij Mang tegen betaling van de goudstukken de code kopen cijfer 1 kost 4 goudstukken, cijfer 2 kost 3 goudstukken en cijfer 3 koste 5 goudstukken. We hadden er genoeg dus kopen maar. Maar we kregen geen cijfers maar worden die in spiegelbeeld geschreven staan. Dat hadden we gelukkig al snel door en dan was de eerste letter van het word een cijfer uit  het alfabet reeks dus a=1 en c=3 enz. Onze code werd 538 en jawel de kist ging open.  Daar zaten spullen in die je de volgende dag nodig had om vuur te maken en er zat iets lekkers in dat we  mochten op eten. Als je niet wou douchen hoefde dat niet maar het kon wel en je werd er ook weer lekker warm van. Na dat iedereen klaar was gingen we film kijken en tussen de film door kregen we ook wat drinken en een keer een koekje en een keer een zakje chips. We hebben twee films gekeken en toen de films afgelopen waren moesten we naar beden het was toen al heel laat half 2. De leiding sliep bij de kinderen dus de leiding ging ook naar bed. De volgende dag werden we om 9:00u wakker gemaakt door Mang met een toeter en toen moesten we onze wassen en tandenpoetsen en aankleden en onze bedde leeg laten lopen en onze spullen opruimen. Daarna konden we  eten op ons gemak. Na het eten moesten we onze schoenen aantrekken en moesten we allemaal twee kratten mee nemen voor een spel. We hadden twee spellen we moesten bij alle spellen  een veiligheid klim harnas aan, want we moesten bij een spel naar boven gehesen worden en dan moesten we kratten zo hoog mogelijk stappellen. Ook  hadden we een spel dat we over een touwbrug heen moesten klauteren. S middags  gingen we vuur maken en moest je een blik met soep erin opwarmen op je eigen hout vuurtje. Als de soep warm was en dan kreeg je een beker om je soep in te schenken en op te drinken, tussen door kreeg je een tosti deze deed Kaa maken om dat het niet mee viel om goed vuur voor het eten te maken wast er geen tijd om ook zelf tosti’s te maken in het vuur.  Raksha had nog wat peen en komkommer, tomaten en paprika gesneden  toen kwamen de ouders al weer en was het 15:00uur en was het weer afgelopen en mocht je weer mee met je vader en moeder. Wekregen ook geen insignes om dat niemand de opdrachten die je hier voor moesdoen kon uitvoeren wegens het slechte weer. Dus beloofde de welpen leiding dat er in het nieuwe jaar nog een keer een kamp gehouden wordt om dit als nog te doen.

Groetjes Debbie verweij  gids nest zwart

Vind ons ook op:

Agenda Geysendorffergroep