PostHeaderIcon Voorjaarskamp Waterscouts

In het hemelvaartsweekend hebben de waterscouts hun voorjaarskamp gehad. Tijdens dit kamp verbleven de verkenners op ons scoutingterrein Oosterland. Het kamp begon op vrijdagavond met het opzetten van de tenten. Nadat deze op de juiste plek waren opgezet kon worden begonnen aan een lange roeitocht richting Brielle. Vanaf Brielle zijn de verkenners weer terug gesleept met de Brandgans richting Oosterland. Op het kampeerterrein kon nog worden genoten van een  kampvuurtje met daarbij behorende spannende verhalen, spelletjes en marshmallows.

Voorjaarskamp 4

Na de lange tocht roeien zijn de vletten gelukkig terug gesleept.

Nadat iedereen vrijdagavond in de tent lag duurde het nog  even voordat het rustig op het terrein. Zaterdag ochtend begon voor veel verkenners dan ook weer erg vroeg. Na het ontbijt was het tijd om de boot op te tuigen en richting het andere scouting terrein “De Visserij??? te zeilen. Aangekomen bij “De Visserij??? kon begonnen worden aan de meegenomen lunch.

In de middag was er tijd voor een zeilwedstrijd en daarna is een bezoek gebracht aan Brielle waar de Catharijne kerk bezocht is, inclusief het beklimmen van de toren. Na deze zware beklimming was het tijd voor een ijsje en kon een bezoek worden gebracht aan de plaatselijke supermarkt. Inmiddels was het al laat geworden en moest aan de terug tocht worden begonnen. De vletten werden de haven uit gesleept door de Brandgans waarna het laatste stuk gezeild moest worden.

Hierdoor ontstond voor de leiding een voorsprong zodat alvast aan het koken van de maaltijd kon worden  begonnen. Wat uiteindelijk een groot succes bleek want na afloop van de maaltijd was alles zo goed als op! In de avond was het tijd voor een bijzondere quiz. Hierbij moesten verschillende voorwerpen omschreven of getekend worden om vervolgens geraden te worden. En natuurlijk bestond de avond uit nog veel meer verschillende spellen! Na deze quiz was er nog even tijd voor het kampvuur. Bij het kampvuur was al snel te merken dat de korte nacht en de actieve dag zijn tol eiste en was het de hoogste tijd om richting de tenten te gaan.

voorjaarskamp 3   voorjaarskamp 2

Na een actieve dag op het water en zo’n lekker warm vuurtje komt de vermoeidheid bij iedereen naar boven.

Zondagochtend werden de tenten afgebroken en opgeruimd waarna de zeeverkenners een rondje konden zeilen. Bij terugkomst stond een stapel wentelteefjes klaar welke heerlijk in het zonnetje gegeten werden. Inmiddels kwamen de eerste ouders het terrein op lopen en was het na dit leuke kamp weer tijd om naar huis te gaan.

voorjaarskamp 1

De dag kan natuurlijk niet beginnen zonder een gezamenlijk ontbijt