PostHeaderIcon 16/17 juni doen waterscouts weer mee met de 12-uurs-zeilrace

Aankomend weekend, in de nacht van vrijdag 16 juni op zaterdag 17 juni, wordt de twaalf-uur-zeilrace weer georganiseerd. Tijdens deze nachtelijke zeilrace wordt er door de zeeverkenners, wilde vaart en loodsen van de verschillende scoutinggroepen uit de regio weer gestreden om de prijzen door zoveel mogelijk rondjes te varen. Naast de 5 deelnemende vletten van de Geysendorffers, zullen er nog ruim 30 andere vletten meedoen aan de race. Dit uitgebreide deelnemersveld zal ook dit jaar ongetwijfeld weer voor een leuke start van de wedstrijd gaan zorgen, iedereen is dan ook van harte welkom om dit te komen bekijken en natuurlijk ook de deelnemende Verkenners en Wilde Vaarders aan te moedigen..

Het startschot is om 22.00 uur(op Z.V.C. Oosterland) waarna de boten worden afgeduwd en er gewrikt moet worden naar de startboei, waarna de zeilen pas gehesen mogen worden.
IMG_2160 (1)  Het wedstrijdveld van een eerdere editie gezien vanuit de lucht, voor en na het startschot.

Bekijk ook de beelden van de zeilwedstrijd van afgelopen jaar gefilmd vanuit de lucht: