PostHeaderIcon Grote brand Scouting G.J. Geysendorffergroep.

Grote brand Scouting G.J. Geysendorffergroep blijkt oefening van de Brandweer.
Niets vermoedend zijn de welpen van de G.J. Geysendorffergroep naar het Grenspad in Oostvoorne gekomen om met elkaar een kort ingelast kamp mee te maken. Op woensdag 19 Oktober 2016“Hoe maak je een kampvuur, waar moet je op letten om het goed en veilig te doen en wat kan er allemaal gebeuren????
Dit was het thema van een leerzame dag voor de opgekomen leden van de groep.Om ongeveer 2 uur ‘s middags beginnen ze aan een dag met verrassingen.
Eerst wordt er buiten geprobeerd om een kampvuur te maken, wat niet meevalt door de regen.
Als dan ’s avond de plaatselijke EHBO komt laten zien wat er kan gebeuren als het fout gaat, met onder andere een lotus slachtoffer met behoorlijke brandwonden, gaat het echt fout.
Er breekt brand uit in de keuken
Een prullenbak gaat branden, kleine brand met veel rook.
Brandweer wordt gebeld en iedereen moet naar buiten.
Inmiddels is het pand volledig gevuld met rook en blijken er nog mensen zoek te zijn.
Die zijn veelal in paniek ergens weggekropen.
De inmiddels gearriveerde brandweer gaat als eerste actie proberen die mensen te vinden en het vuur onder controle te krijgen.
Verder is het ook nog een lastige locatie met een brandkraan die erg ver weg zit wat deze oefening extra uitdagend maakte.
Daarom is Brandweer Brielle gevraagd te helpenEind goed al goed, de slachtoffers worden allemaal gevonden, de brand is snel geblust.
Als de brandweer dan toch ter plaatse is, is het natuurlijk extra leuk als de bevelvoerder de certificaten voor de brandpreventielessen uitreikt aan de welpen en leiding.Dank aan de plaatselijke EHBO van Oostvoorne/ Tinte en het lotusslachtoffer voor de leerzame lessen. Brandweerploeg Brielle voor de hulp met het opbouwen van de lange watervoorziening.
en uiteraard Brandweer Oostvoorne  voor het redden van de welpen leiding….. en Pirus onze Trol….

veiligheidkamp-gjg (295)