PostHeaderIcon Waterscouts op winterkamp

Afgelopen weekend is er voor de waterscouts een winterhike georganiseerd. De leiding en Wildevaarders waren vrijdagmiddag alvast vertrokken naar een gehuurde kamplocatie in Kalmthout net over de grens in België. Om hier alvast de nodige voorbereidingen te treffen voor de rest van het weekend maar vooral ook om samen met de Wildevaart en de Plusscouts een leuke avond te beleven. Na een gezamenlijke maaltijd in het clubgebouw werd er dan ook een bezoek gebracht aan een kartbaan in Antwerpen. Waarbij er op de baan fanatiek werd gestreden om de prijzen. De avond werd vervolgens afgesloten in het clubgebouw…

Waar het programma voor de Wildevaarders op zaterdag alweer eindigde, begon het pas voor de verkenners. Zaterdagochtend werd er verzameld bij het treinstation van Schiedam. IMG-20170204-WA0001[2976]

Vervolgens vertrokken we per trein naar Bergen op Zoom en hiervandaan werd er nog een klein stukje met de auto afgelegd tot aan de rand van een groot bos. Dit was het startpunt vanaf waar de verkenners verdeeld in verschillende groepjes konden starten aan de uitgestippelde route. Met behulp van speciale app’s op de telefoons van de verkenners kon er door het volgen van GPS-waypoints een route gelopen worden. Tussendoor waren verschillende posten waar opdrachten gedaan moesten worden zoals vuur maken, het oplossen van allerlei puzzels en raadsels en bijzondere foto-opdrachten om de volgende routeaanwijzing te krijgen. En ook was er een post waar een pan erwtensoep klaar stond (deze was bereid door enkele ouders, waarvoor dank!).

Na enkele uren lopen werd de andere kant van het bos bereikt, helaas was het inmiddels alweer enkele uren flink aan het regenen. Omdat veel van de verkenners er inmiddels wel heel erg “verregend” uitzagen is besloten om de laatste paar kilometer van de route door de stad af te breken en is iedereen met auto’s naar het clubgebouw gebracht. Waarbij er rondom de open haard even opgewarmd en allerlei kleding te drogen kon worden gelegd.

20170204_175818_1486420422582_resized[2968]

Er werd dankbaar gebruik gemaakt van de warmte van de open haard

Na het avondeten waarbij stamppot op het menu stond, zijn er verschillende spellen gespeeld op het scherm van de beamer, zo kwamen er allerlei bijzondere quizvragen, foto opdrachten, luisteropdrachten en een kopspijkerspel. Waarna iedereen richting de slaapzaal ging, waar het uiteraard ook dit kamp weer lang duurde  voor iedereen in slaap was gevallen.

Na het inpakken van de tassen en het ontbijt stond er zondagochtend een escape room op het programma. De geruchten gingen namelijk dat in de nabij gelegen verlaten psychiatrische inrichting één van de patiënten achtergebleven was. Aan de verkenners de taak om hem te helpen met ontsnappen door een groot slot aan het toegangshek van dit vervallen gebouw te openen. De sleutel van dit toegangshek was in stukken gezaagd en moest dan ook eerst bij elkaar verzameld te worden. De sleutels verstopt over 2 lokalen waren alleen te vinden zorgde er uiteindelijk voor dat er delen van een grote sleutel verzameld konden worden. Zo waren er verschillende houten puzzels in elkaar gezet, verborgen sleutels en cijfercodes en verborgen teksten die alleen met een speciale lamp zichtbaar gemaakt konden worden. Of diverse elektronische puzzels waarbij laserstralen weerspiegeld moesten worden of verborgen magnetische velden bekrachtigd moesten worden.

Met het openen van het slot kwam er ook een einde aan het kamp en zijn we met alle materialen en deelnemers weer teruggekeerd naar Oosterland. We hopen dat alle deelnemers terug kunnen kijken op een leuk winterkamp!

puzzelpuzzel 2kart
vuurt