PostHeaderIcon Waterscouts terug van Zomerkamp

Vandaag zijn de waterscouts weer teruggekeerd op het Brielse meer na hun jaarlijkse zomerkamp. Nadat we 11 dagen onze thuishaven verlieten werd er na heel wat uurtjes slepen en het passeren van talloze bruggen en sluisjes een kampterrein op een eilandje op de Vinkeveense Plassen.

De lange tocht was zeker de moeite waard want het was een erg mooi kampterrein en vaarwater waar heerlijk gezeild kan worden.

Gedurende het zomerkamp hebben de waterscouts van alles gedaan en gezien. Zo waren er allerlei spullen op en rond het water. En is er uiteraard erg veel gezeild. Zoals elk ander jaar werd er door de3 waterscouts ook zelfstandig gekookt en ook de plaatselijke supermarkt was een erg populaire bestemming voor de deelnemers wanneer zij een dagje het water op gingen. Iets verder van het kampterrein, maar met de boot bus en trein is ook de stad Utrecht bezocht. De jongste deelnemers hebben hier de domtoren beklommen en het Universiteitsmuseum bezocht waar een grote tentoonstelling met allerlei bijzondere opgezette dieren was. De oudere leden hebben naast shoppen een foto-opdrachten spel gespeeld met allerlei verschillende soorten opdrachten.

Niet alleen de Vinkeveense Plassen zijn onveilig gemaakt met onze lelievletten, wij hebben ook nog een tweedaagse tocht gemaakt op de Loosdrechtse plassen waarbij de nacht werd doorgebracht in de lelievletten.

Natuurlijk bracht Neptunus ook dit jaar een bezoekje aan het kampterrein om de overvliegers te dopen. Na het afleggen van een route door het water en het land, gevolgd door het ete n van een “speciaal” gerecht, mochten de dopelingen eindelijk de voeten van Neptunus kussen. Neptunus las hierbij voor elke dopeling een verhaal voor uit het Grote Boek van Neptunus.

Ondanks dat er ook regelmatig gezwommen is in het plassengebied was ook een uitstapje naar een thuis zo normale warme douche erg welkom. Om de modder van tussen de tenen te spoelen of vooral voor de dames om hun haren weer te kunnen wassen met hun ingepakte uitgebreide shampoo collectie.

Als leiding kunnen we terugkijken op een erg leuk en gezellig zomerkamp. We hopen natuurlijk dat alle deelnemers dit ook zo ervaren hebben en dat iedereen het volgende kamp weer van de partij zal zijn, tijdens de Roei- Zeil en Wrikwedstrijden.