PostHeaderIcon Waterscouts winnen ook dit jaar de RZW!

Het is weer gelukt !!
De wisselbeker van de RZW blijft nog een jaartje langer in de prijzenkast van de Geysendorffers!rzw winnaar 2017

De RZW ofwel de Roei, Zeil en Wrikwedstrijden, is de jaarlijkse krachtmeting tussen de waterscouts uit de regio (Admiraliteit 14). Naast de Geysendorffers deden er aan deze wedstrijden op Zeeverkennerscentrum de Visserij in Rozenburg ook scoutinggroepen mee uit o.a. Brielle, Hellevoetsluis, Goedereede, Schiedam, Spijkenisse, Heenvliet, Vlaardingen, Barendrecht, Alblasserdam  en Rotterdam.

Dit jaar deden we mee met boten in zowel de Zeeverkenners, Wilde Vaart en Loodsen leeftijdscategorie. Ondanks de korte nachtjes, regen, modder (en bijhorende natte schoenen), de vele opgelopen blaren, spierpijn en (een enkeling) zelfs met een beknelde vinger, bleven alle waterscouts zich erg enthousiast en fanatiek inzetten bij de verschillende onderdelen. Dat was niet voor niks want bij de prijsuitreiking bleken we met onze 4 deelnemende vletten, 12 podiumplaatsen behaald te hebben.

Deze geweldige prestaties zorgden ervoor dat er ook het groepsklassement gewonnen hadden en hiermee ook de beker en bijhorende wisseltrofee na onze winst vorig jaar ook dit x weer mee terug naar Oosterland mochten nemen. Iets waar we als groep natuurlijk erg blij mee zijn en trots op kunnen zijn! Zelfs onze jongste verkenners (eerder dit jaar nog overgevlogen vanaf de welpen) hebben een bijdrage geleverd aan deze geweldige groepsprestatie, met het bedienen van de fok, sturen tijdens het roeien, aanmoedigen en natuurlijk door ook een eigen medaille te behalen bij de kanowedstrijd in het “Zeebonken-klassement”.

Niet alleen op sportief vlak was het een leuk weekend, bovenal en misschien nog wel veel belangrijker als alle prijzen kunnen we terugkijken op een erg gezellig weekend samen met de andere groepen uit de regio.