PostHeaderIcon Zonnige en erg geslaagde Lente Speurtocht

Afgelopen zaterdag 7 april organiseerde Scouting Geysendorffer een speurtocht  dwars door het Mildenburgbos en de dorpskern van Oostvoorne. Na een paar korte spelletjes op het grasveld aan de Hofweide gingen de kinderen verdeeld in groepjes met behulp van een kompas op weg om de route te volgen (die door vrijwilligers van de scoutinggroep vooraf was uitgezet).  Gelukkig bleek iedereen te weten hoe een kompas werkte en werd de goede weg gevonden en ontdekte de verschillende groepen allerlei posten langs te route. Op deze posten kon niet allen even wat gegeten en gedronken kon worden maar er was ook wat te doen. Zo werd er geschoten met een pijl en boog en werd er in de bossen een spelletje lasergamen gespeeld. Ook was er een hoogteparcours uitgezet waarbij er over een wel erg dun lijntje hoog boven de grond tussen de bomen door gelopen kon worden. Ook kon er vanaf één van de heuvels in het Mildenburgbos met een kabelbaan naar beneden geslingerd worden.  Bij terugkomst op de Hofweide werd de voor ons geopende Jacobaburght nog even ontdekt en was het programma van deze erg zonnige dag alweer afgelopen. Niet alleen deden er vandaag scouts van Scouting Geysendorffer mee ook deden er heel veel jonge bezoek(st)er(s) mee aan de speurtocht.  We hopen dat ook die terug kunnen kijken op een leuke dag en een goede indruk van de activiteiten die scouting zoal organiseert heeft gekregen.

Natuurlijk hebben we deze dag nog niet het clubgebouw van de Welpen gelegen op een prachtige locatie aan het Grenspad kunnen laten zien. En ook is er natuurlijk nog niet meegevaren met 1 van de boten van de waterscouts op het Brielse Meer. Dus natuurlijk zijn alle bezoek(st)er(s) van harte welkom om ook hier nog eens te kijken één van onze speltakken: de Welpen (bedoeld voor kinderen van 6 t/m 11 jaar) of waterscouts (bedoeld voor kinderen vanaf 10 jaar). Natuurlijk zijn deze kinderen die de speurtocht gemist hebben ook van harte welkom om een keertje gezellig mee te doen op de zaterdag!

Bekijk ook onze website www.scoutingwestvoorne.nl met meer informatie over deze scoutinggroep die zowel actief is in de duinen van Westvoorne, maar ook met lelievletten op het water van het Brielse Meer.  Meer informatie, of heeft u vragen over deze scoutinggroep of wilt u zoon of dochter  en keertje meedoen ergens in de aankomende weken neem dan gerust even contact met ons op via ons e-mailadres: info@scoutingwestvoorne.nl.

Niet alleen is er binnen de scoutinggroep nog plek voor nieuwe jeugdleden, ook zijn wij op zoek naar vrijwilligers (17+) die ons leidingteam zouden kunnen versterken. Dit kan natuurlijk op wekelijks basis (op de zaterdagmiddag) zijn  of enkele keren per maand net wat voor u uitkomt!

lente speurtocht

Een keertje langskomen, dat kan!
Het programma voor de komende weken ziet er als volgt uit:

Het programma voor de Welpen (kinderen van 6 t/m 11 jaar oud) :

Zaterdag 14 april Opkomst van 13.45 tot 16.00 uur bij ons clubgebouw  aan het Grenspad.
Zaterdag 21 april (Geen opkomst, de zeeverkenners zijn dit weekend op kamp)
Zaterdag 28 april Opkomst van 13.45 tot 16.00 uur bij ons clubgebouw op Oosterland.

Het programma voor de Waterscouts (kinderen vanaf 10 jaar):
Zaterdag 14 april Opkomst van 10.45 tot 15.00 uur bij ons clubgebouw op Z.V.C. Oosterland.
Zaterdag 21 april (Geen opkomst, de zeeverkenners zijn dit weekend op kamp)
Zaterdag 28 april Opkomst van 10.45 tot 15.00 uur bij ons clubgebouw op Z.V.C. Oosterland.