PostHeaderIcon Waterscouts weer terug van Nawaka!

De waterscouts hebben samen met nog ruim 4500 andere scouts meegedaan aan het Nationale Water Kamp. Met onze eigen sleepboot met daarachter de lelievletten is het Brielse meer verlaten en onder andere via de Oude en Nieuwe Maas, Hollandse IJsel, De Amstel en het Ijmeer afgereisd naar het kampterrein in Zeewolde. Na een lange sleeptocht van ruim 20 vaaruren konden we onze meegenomen boten net als de bijna 700 andere vaartuigen van andere scoutingverenigingen een plekje geven aan de speciaal voor dit evenement aangelegde enorme aanlegsteiger.

steiger nawaka

Niet alleen werden onze eigen tenten hier opgebouwd, door vele vrijwilligers van Scouting Nederland was er een compleet tentendorp was opgebouwd met o.a. een eigen supermarkt, radiostation, botenwerkplaats, feesttenten enz. Het thema van dit Nawaka was Onderste Boven en de verschillende subkampen sloten aan op dit waterrijke thema.

De zeeverkenners waren ingedeeld op subkamp Palmeiland, een kampterrein welke helemaal in het teken stond van het kunstmatig opgespoten eiland in de Verenigde Arabische Emiraten. Waarbij het voornaamste doel was om zoveel mogelijk olie en dollars te verzamelen voor de sjeiks van hert subkamp. Dit konden de zeeverkenners doen door allerlei opdrachten op het water (met de meegenomen lelievlet) en op het land uit te voeren. Natuurlijk werden er ook Roei, Zeil en Wrikwedstrijden gedaan tegen de andere vletten van het subkamp. Isabel bleek hierbij zelfs de allersnelste wrikker van haar leeftijdscategorie van het subkamp en kon dan ook een mooie beker en medaille in ontvangst nemen tijdens de prijsuitreiking.

nawaka opening

De Wilde Vaarders waren ingedeeld op subkamp “Aan de haven” een kampterrein die helemaal in het teken stond van de hippietijd..Bij de Wilde Vaart was er dan ook geen heel actief programma maar werd er lekker gerelaxt, gefeest, gezwommen en natuurlijk veel gevaren. Ook werd er een hike gelopen en meegedaan aan de Roei, Zeil en Wrikwedstrijden, waarbij ook de Wilde Vaarders een eerste plaats behaalde op het onderdeel roeien.

zeilen nawaka

Na 10 dagen kamp kwam ook dit Nawaka weer ten einde met de kampsluiting. Voor de zeeverkenners kwam het kamp hiermee ten einde en deze leden keerde terug met de bus naar Westvoorne. Een groot deel van de Wilde Vaarders is nog gezellig meegegaan met de terugsleep van de boten naar het Brielse Meer.

Er is ook een mooi magazine samengesteld na afloop van het Nawaka, deze is hier te bekijken. –> https://issuu.com/nawaka2018/docs/magazine. En ook op het Youtube kanaal van het Nawaka zijn er allerlei mooie films te bekijken, waaronder deze van de sluitingsceremonie.

Nu de zomerkampen weer achter de rug zijn gaan de reguliere opkomsten aankomende zaterdag 25 augustus weer beginnen. Ook in het aankomend seizoen staan er voor onze leden wekelijks weer uitdagende en leuke activiteiten te wachten. Scouting ook iets voor jou? Kom dan eens langs bij ons clubgebouw en vaar een keertje mee met 1 van de boten van de waterscouts (bedoeld voor kinderen vanaf 10 jaar) op het Brielse Meer. Of bij het clubgebouw van onze Welpen (een speltak voor kinderen van 6 t/m 11 jaar) gelegen op een prachtige locatie aan het Grenspad.
Meer informatie, of heeft u vragen over deze scoutinggroep of wilt u zoon of dochter een keertje meedoen ergens in de aankomende weken neem dan gerust even contact met ons op via ons e-mailadres: info@scoutingwestvoorne.nl.