PostHeaderIcon Waterscouts winnen RZW voor het 3e jaar op rij!

winnaar rzw 3x

Ook de 49ste editie van de Roei, Zeil en Wrikwedstrijden is het weer gelukt, de groepsprijs gaat weer mee terug naar onze prijzenkast! Want ook deze RZW, de jaarlijkse krachtmeting tussen de waterscouts uit de regio (Admiraliteit 14) hebben wij bij de verschillende onderdelen weer genoeg punten bij elkaar geroeid, gezeild en gewrikt om ook deze RZW de groepsprijs te veroveren en dat was alweer voor het derde jaar op rij!

Gedurende het weekend wat jaarlijks georganiseerd wordt op Zeeverkennerscentrum de Visserij in Rozenburg deden ook scoutinggroepen mee uit o.a. Brielle, Hellevoetsluis, Rozenburg, Goedereede, Schiedam, Spijkenisse, Heenvliet, Vlaardingen, Barendrecht, Alblasserdam en Rotterdam. Met vele deelnemende lelievletten op het water hebben de verschillende groepen wedstrijden gevaren om te bepalen welke bemanning als allersnelste waren op de onderdelen: korte en lange afstand roeien, wrikken en zeilen.

Dit jaar deed de Geysendorffergroep mee met boten in zowel de Zeeverkenners, Wilde Vaart en Loodsen leeftijdscategorie. Bij onze jongste deelnemers, (de zeeverkenners) was het tijdens hun veelal allereerste RZW niet gelukt om een onderdeel winnend af te sluiten ondanks een erg fanatieke inzet. Maar naast hun deelname werd er door de zeeverkenners natuurlijk een belangrijke bijdrage geleverd aan deze geweldige groepsprestatie, door het enthousiast aanmoedigen van onze andere deelnemende vletten vanaf de finishlijn. Bij de deelnemende vletten van de Wilde Vaart en Leiding werd dit ruimschoots ingehaald en werden er op bijna elk onderdeel wel podiumplaatsen opgehaald. Bij het wrikken in de Wilde Vaart leeftijdscategorie waren het zelfs onze groen/gele boten die als eerste en tweede over de finishlijn voorbij kwamen.

Naast alle verschillende wedstrijden hebben onze deelnemers zich erg vermaakt gedurende het kamperen op het scoutingterrein. Zo was er o.a. toko, pubquiz, drijf-inn bioscoop en bij de Wilde Vaart werd er tot in de late uurtjes gezellig gebruik gemaakt van de meegenomen “zithoek” met een hapje en een drankje. Al met al kunnen we terugkijken op een erg gezellig weekend samen met de andere waterscouts uit de regio, met mooi weer en natuurlijk goed georganiseerde wedstrijden vanuit de wedstrijdcommisie vanuit admiraliteit 14.