Wanneer het CWO zeildiploma is behaald enĀ een waterscout 16 jaar of ouder is geworden, kan bij ons ook ge-oefend worden met het varen met een buitenboordmotor. Ook hiervoor is een officieel CWO diploma te behalen binnen deze scoutinggroep, op deze pagina is wat oefenmateriaal te vinden voor dit diploma.

instructieboekje CWO buitenboordmotor III
Via bovenstaande link kan je het CWO boek waaruit wij werken downloaden/bekijken als PDF-bestand.
Het openen van deze link kan even duren, het is een groot bestand.
Dit boek is gemaakt door de Karel Doorman groep maar wij maken hier net als vele andere scouting-groepen graag gebruik van.

Overzicht ankers:
Ankers ze zijn er in veel verschillende vormen en maten. De belangrijkste vind je in dit documentje, dit is iedergeval examen-stof voor CWO BBM.

Overzicht belangrijkste verkeerstekens:
In dit documentje vind je de meest voorkomende verkeerstekens. Ook deze kan je verwachten tijdens een CWO BBM theorie-examen.

Verschillen 2-takt en 4-takt motoren
In dit documentje wordt heel kort het verschil uitgelegd tussen 2 en 4 takt motoren.
Mogelijk handige informatie voor het buitenboordmotor III examen.

Oefeningen CWO Buitenboordmotor III:
CWO BBM III Oefentoets 1 + de bijhorende antwoorden
CWO BBM III Oefentoets 2 + de bijhorende antwoorden