Waterscouts van de Geysendorffersgroep leren zeilen met lelievletten, omdat wij een officieel erkende CWO zeilschool zijn kunnen onze leden diploma’s dan ook CWO zeildiploma’s behalen. De Stichting CWO is een samenwerkingsverband van de ANWB, het Watersportverbond en de HISWA. Deze stichting stelt zich tot doel een uniform diplomasysteem voor vrijwillige vaaropleidingen in te richten en in stand te houden. Zo zijn er diploma’s voor bijna elke watersportdiscipline (bijv: kielbootzeilen, jeugdzeilen, zeezeilen, brandingsurfen etc.). Bij de Geysendorffers zijn de volgende diploma’s te behalen:
– Kielboot 1
– Kielboot 2
– Kielboot 3
– Roeien en buitenboordmotor varen

Bij de Geysendorffergroep wordt zowel de praktijk als het theoretische deel van de diploma’s behandeld. Op deze pagina is instructie en oefenmateriaal te vinden voor de CWO Kielboot 1,2 en 3 diploma’s.

Instructieboekje CWOI zeilen (kielboot 1)
Via bovenstaande link kan je het CWO boekje waaruit wij werken om de zeeverkenners voor te bereiden voor het CWO 1 examen downloaden/bekijken/printen als Pdf-bestand. Dit boekje bevat een korte samenvatting van de belangrijkste stof die je moet weten voor je je CWO 1 diploma kan behalen.

Instructieboekje CWOII zeilen (kielboot 2)
Via bovenstaande link kan je het CWO boekje waaruit wij werken om de zeeverkenners voor te bereiden voor het CWO 1 examen downloaden/bekijken/printen als Pdf-bestand. Dit boekje bevat een korte samenvatting van de belangrijkste stof die je moet weten voor je je CWO 2 diploma kan behalen.

Uitgebreid instructieboek CWOIII zeilen (kielboot 3 en 1 & 2)
Via bovenstaande link kan je het CWO boek waaruit wij werken om de zeeverkenners voor te bereiden voor het CWO 3 examen downloaden/bekijken als PDF-bestand. Dit boek bevat daarnaast ook alle uitgebreide leerstof voor CWO 1 en 2. Het openen van deze link kan even duren, het is een groot bestand.  Dit boek is gemaakt door de Katwijkse Zeeverkennersgroep maar wij maken hier net als vele andere scouting-groepen graag gebruik van.

Overzicht ankers:
Ankers ze zijn er in veel verschillende vormen en maten. De belangrijkste vind je in dit documentje, dit is iedergeval examen-stof voor CWO 3.

Handelingen en commandos zeilmanoeuvres
Uitleg van verschillende handelingen en commando,s voor het goed uitvoeren van de verschillende zeilmanoevres.

Uitleg over koppels_krachten van een lelievlet:
Wat extra uitleg over dit lastige onderdeel van het theorie-examen.

Tips en trucs voor wedstrijdzeilen
Een handig boekje vol tips en trucs welke je toe kan passen tijdens het wedstrijdzeilen. Vooral voor de al wat ge-oefende zeiler (CWO 3) leuk en interessant om door te lezen.

Oefenprogramma voor CWO 1,2 of 3:
Hier vind je een handige website met daarop een programma om CWO 1,2 of 3 examens te oefenen, erg handig!
Hier nog een site vol oefenvragen.
Hier nog meer online oefeningen

Enkele (uit te printen) CWO 3 toetsen uit het verleden, handig om mee te oefenen:
CWO 3 oefentoets 1  +  de bijhorende antwoorden
CWO 3 Oefentoets 2 +  de bijhorende antwoorden