De Loodsen is de speltak voor de oudste Geysendorffers, leden vanaf 19 jaar kunnen zich hierbij aansluiten. De maximale leeftijdsgrens die Scouting Nederland hanteert van 23 jaar voor deze leeftijdscategorie is bij ons net als bij vele andere waterscouting-groepen wat minder strikt. Loodsen worden dan ook niet weggestuurd omdat ze te oud zijn, zolang ze het leuk vinden bij onze groep kunnen ze lid blijven.

De loodsen bepalen zelf in onderling overleg wanneer ze gezellig bij elkaar komen, dit is vaak gewoon op zaterdags, maar kan ook op een andere dag zijn. Loodsen kunnen dan gebruik maken van 1 van onze lelievletten in de haven. En sinds kort hebben we ook een wat grotere kajuitzeilboot bij de groep gekregen welke gebruikt zou kunnen worden. Dit is een boot met wat meer zeiloppervlak en een betere stroomlijning waardoor de zeilkennis van deze leden ook nog bijgespijkerd kan worden op een ander type boot.  Ook komt het geregeld voor dat de opkomst niet op het  Z.V.C. Oosterland gehouden wordt maar er een leuke activiteit bezocht wordt op een andere locatie. Bijvoorbeeld om te gaan Paint-ballen, survivallen, bowlen, lazergamen etc etc.

Ook voor de loodsen worden er jaarlijks enkele wedstrijden georganiseerd tegen andere leeftijdsgenoten van andere groepen. Zo zijn er jaarlijkse de 12-uurs zeilrace, de Roei- Zeil en Wrikwedstrijden en de Admiralencup. En loodsen kunnen altijd nog besluiten om mee te gaan met 1 van de kampen van de andere speltakken.

Deze speltak wordt ook regelmatig om hulp gevraagd. Bijvoorbeeld ter ondersteuning van lokale evenementen, of om even bij te springen bij de jongere speltakken ter ondersteuning van de vaste leiding of begeleiding. Of om even wat (onderhouds)werkzaamheden aan het terrein of aan het gebouw uit te voeren.

Mocht u na het lezen van deze pagina nog vragen hebben, of meer willen weten over de Loodsen dan kunt u altijd even contact opnemen met de Wilde Vaart begeleiding via: wv@gjg-waterscouts.nl