De Welpen zijn een speltak bij de G.J. Geysendorffergroep, voor jongens en meisjes van  6 t/m 11 jaar oud. De welpen  zijn omstreeks 1914 als leeftijdsgroep in het leven geroepen door de oprichter van Scouting, Robert Baden-Powell. Hij heeft toen bedacht dat de welpen spelen in het thema verhaal het Jungleboek. De groep is onderverdeeld in “nesten”, dit zijn groepjes van ongeveer 6 welpen met een gids en helper. De nesten hebben allemaal een kleur (rood, wit, grijs, zwart, bruin en geel).
Tegenwoordig is het welpenspel niet meer voorbehouden aan jongens, maar kunnen ook meisjes het spel meespelen zoals ook bij onze groep. Wij hebben iedere zaterdagmiddag opkomst  van 13:45 uur t/m 16:00 uur in ons eigen clubhuis aan het grenspad 4 de duinen van Oostvoorne.