Lijkt scouting jou ook leuk?

Jij houdt wel van spanning, avontuur en de natuur of je ben een echte waterrat? Wil je elke zaterdag supergave spelletjes doen met gezellige vriendjes of vriendinnetjes? Of wil je ook soms knutselen, een vuurtje stoken, pionieren of leren zeilen? Zoek dan niet verder, bij de Geysendorffergroep kan het allemaal! Bekijk onder het kopje speltakken welke speltak precies voor jou bedoeld is!
Net als voetbal en hockey heeft Scouting ook zijn eigen clubkleding, genaamd de Scoutfit. Bij de Geysendorffergroep dragen we (delen van de opkomst) de blouse (verschillende kleuren voor verschillende leeftijdsgroepen) en de groepsdas. De blouse is lekker stevig en makkelijk schoon te maken, wat het kan natuurlijk gebeuren dat je een keer vies wordt als je bijvoorbeeld over een slootje springt.
Scouting heeft ook enkele tradities. Elke groep heeft een installatie voor nieuwe leden, waarbij je na het opzeggen van de wet en belofte echt helemaal bij de speltak hoort. Daarmee verdien je de eerste insignes op je blouse: het landelijke Scouting insigne, het speltak teken en een naambandje van de Geysendorffergroep. Zo kan iedereen zien bij welke speltak bij welke Scouting groep je hoort. En dat is handig want tijdens verschillende spellen, wedstrijden of kampen zul je ook kennis gaan maken met scouts van andere groepen uit de regio.

Je mag geheel vrijblijvend een paar keer mee doen met de speltak om te zien dat Scouting echt zo leuk en uitdagend is als dat wij zeggen dat het is. Als je het leuk vindt, krijg je van de leiding een inschrijfformulier mee naar huis. Deze kan je dan thuis met je ouder(s) of verzorg(st)er(s) invullen en als je het dan inlevert ben je officieel lid van de Geysendorffergroep!
Natuurlijk zijn ook je ouder(s) of verzorg(st)er(s) van harte welkom om kennis te komen maken met de leiding van één van de speltakken.

Laat je ouder(s) en verzorg(st)er(s) ook nog even de volgende informatie lezen.
Scouting Geysendorffer staat open voor iedereen vanaf 6 jaar. Onze op leeftijd gebaseerde speltakken zorgen ervoor dat uw kinderen bij leeftijdsgenootjes in een groep komt. Elk leidingteam bestaat uit door Scouting Nederland gekwalificeerde leiding en zorgen wekelijks voor een leuk programma in een prettige omgeving. Ondanks dat streeft de Geysendorffersgroep ernaar om voor iedereen bereikbaar te blijven door een beperkte contributie te verbinden aan ons lidmaatschap. Dit maakt scouting één van de goedkoopste vrijetijds bestedingen voor de jeugd. De actuele contributie van de geysendorffersgroep is te vinden op de pagina “lidmaatschap“.
Heeft u nog vragen? Neem dan gerust eventjes contact op met de teamleider van de betreffende speltak, onze contactgegevens vind u op de pagina “contact“.

Ook volwassenen zijn bij ons welkom!
Ook aan volwassenen biedt Scouting een leuke en nuttige vrijetijdsbesteding. Wij komen graag in contact met u wanneer u interesse heeft in het ondersteunen van de groep door bijvoorbeeld het invullen van een bestuursfunctie of het onderhoud aan één van onze clubgebouwen, terreinen of onze vloot.